onsdag 28. oktober 2009

Fakta

Thailand har en befolkning på ca. 60 millioner.Thailand er ofte omtalt som "smilelandet" ettersom det hevdes at du vil se mer smilende mennesker her, enn noe annet sted på jorden.Hovedstaden er Bangkok.Folk i Thailand er generelt veldig vennlige og tolerante, men det er noen ting man må gjøre og ikke gjøre. I Thailand er det veldig uhøflig å ta noen på hodet.Det ofisielle språket er Thailandsk, men på turiststedene kan de fleste snakke forståelig engelsk. En Norsk-Thailands ordbok kommer alikevel godt med.

Dette sto på en plakat ved hotellet:

KULTUR

Toppløs bading er utilpassende i Thailand
Aldri ta på hodet til en person fra Thailand.
Det er sett på som uhøflig å peke sålen av foten din mot en annen person. Prøv å unngå dette for eksempel nå du spiser.
Monker har ikke lov til å berøre eller bli berørt av en kvinne eller ta noe imot fra en kvinne. Dersom du er kvinne og ønsker å gi noe til en munk, må du først gi det til en mann, som igjen gir det til munken.
Det er akseptert å gå med sko, mens du går utenfor et tempel. Inne i tempelet hvor Buddha statuer og bilder er, må du ha skoene av. Kvinner må forsikre seg om at ben og skuldre er tildekket. Ikke ha på deg shorts inne i tempelet.
Thailendere har veldig stor respekt for kongefamilien. Dersom du deltar i en offentlig begivenhet med kongefamilien tilsteder, se hva folkemengden gjør og gjør likedan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar